Alumnos de Bachillerato participan en la VI Edición de “Conectando Generaciones”

Un grupo de 24 alumnos de 1º de Bachillerato ha participado, un año más, de forma desinteresada en la VI edición de “Conectando Generaciones”. Un programa intergeneracional de Aprendizaje Servicio del Ayuntamiento de Alboraia, coordinado por el Servicio Municipal de Educación que genera vínculos entre personas de diferente edad, refuerza los conocimientos tecnológicos de las personas mayores, al tiempo que incrementa la participación social y el desarrollo comunitario de las generaciones más jóvenes.

El objetivo es estrechar la brecha digital intergeneracional, integrar a las personas mayores en la era digital, promover su sociabilidad, evitar la exclusión y crear lazos de unión entre diferentes generaciones.

El pasado viernes 24 de mayo, en el Centro Municipal de Actividades para Mayores, tuvo lugar la clausura del programa tras las fase de formación y los talleres impartidos por nuestros alumnos. Desde aquí queremos agradecer a todos nuestros estudiantes su labor y su dedicación un año más.

Enhorabuena a todos:

ALBA ALCÁNTARA CRESPO LLUNA SILES HERVÁS

AARÓN ALEMANY GÓMEZ RAQUEL TORRES IBARRA

AMPARO ANDANI MARÍ SARA SANCHIS VALERO

PAULA BAUSET GIMENO ISABEL VICENT MOYA

LORENA BOLEA FERNÁNDEZ CARLOS VICENT RODRÍGUEZ

INÉS CUBRÍA MARTÍNEZ MARÍA DUEÑAS SANCHIS

CLAUDIA FIGUERUELO MARÍN MARTA FERNÁNDEZ MAGDALENA

EMMA MERO MARTÍNEZ LLUM GANDUL VICENT

MARINA PERIS FRÍAS IRENE MONTESINOS DEJUAN

IRENE RAMÓN ROMERO LUCÍA VALERO MIRANDA

LLUNA SAN FRUTOS PINTOR LORENA FEBRERO GANDÍA

PAULA SENTANA TAMARIT MARÍA ALEJANDRA PAZ ABADÍA

L’emoció es fa present en la graduació de la promoció 22-24

En la vesprada d’ahir vam viure el que, sens dubte, és el dia més esperat per a tots els alumnes de 2n de Batxillerat, LA SEUA GRADUACIÓ!. L’acte, celebrat al pati, va concentrar a moltíssims familiars i amics que van voler acompanyar a tots els estudiants de la promoció 2022-2024 en una vesprada on les emocions van aflorar des del primer moment.  

Presentat per Alejandro Pires, Lidia Clausell, Carles Lluch, Víctor Bayarri, Monica Catalá i Clara Albors, la gala va comptar amb les paraules del Vicari de la nostra parròquia, Carlos Molina, en representació del titular del centre, Juanjo Llàcer, i el director acadèmic, José Vicente Ferrer. Els dos van destacar en els seus discursos l’esforç i el treball de tots ells durant tot aquest temps, però també van assenyalar la necessitat de continuar creixent com a persones compromeses amb la societat i les circumstàncies del món actual perquè tenen per davant un futur prometedor ple d’oportunitats on ha de prevaldre sempre la integritat de la persona.

Després de la imposició de beques per part de les tutores, Mª José Carbonell i Laura Briz, i el tutor, Aurelio Gómez, es va revelar el secret millor guardat i entre aplaudiments es va donar a conéixer el nom dels 5 alumnes reconeguts amb els premis extraordinaris: Jordi Rubio, Sara Yuste, Lluna Jiménez, María Valero i Marta Salvador.

El claustre volem donar-los l’enhorabona a tots perquè ja formen part de la història del nostre col·legi i desitjar-los el millor en aquesta nova etapa que inicien.

Els alumnes més destacats són reconeguts en el Premi al Rendiment Acadèmic

La vesprada d’ahir va ser molt emocionant ja que l’Ajuntament d’Alboraia va voler reconéixer la bona faena dels alumnes més destacats del curs 22/23 en l’acte del “Premi al Rendiment Acadèmic”. Un acte que va servir per a reunir els millors estudiants dels diferents centres escolars del nostre poble.

Per a nosaltres ha sigut tot un honor poder acompanyar als nostres alumnes homenatjats i volem animar-los a que seguisquen amb la mateixa il·lusió per aprendre. L’esforç i el treball acosten a l’èxit.

Alumnes de Primària:
– Carmen Navarro Panach. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Júlia Molina Pla. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Mateo Sami Taboada Baquero. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Víctor Molina Reyes. (Col·legi Santa María Marianistes).

Alumnes de Secundària:
– Cristóbal Martínez Montañana. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Blanca Martínez Valero. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Irene Pons Martínez. (Col·legi Parroquial Don José Lluch).
– Ana Rubio Sanfeliu. (Col·legi Santa María Marianistes).

El foment de la lectura com a objectiu en el Dia del Llibre

Amb motiu del Dia del Llibre hem tingut unes setmanes plenes d’activitats relacionades amb la lectura com per exemple la visita de l’escriptor Vicent Sanhermelando, lectura a l’aula o gaudir d’obres de teatre.

Vos deixem unes fotos amb algunes de les activitats que s’han dut a terme amb la intenció de fomentar en l’alumnat l’hàbit de la lectura com a manera d’obrir les portes del coneixement i donar ales a la inspiració i la imaginació.

Celebramos con éxito la V edición de la Jornada de Orientación Profesional Coordinada (OPC):

Por quinto año consecutivo hemos celebrado la Jornada de Orientación Profesional Coordinada (OPC) para los alumnos de 4ºESO y 1º de Bachillerato. Se trata de una iniciativa que busca orientar a nuestros estudiantes de cara a su futuro académico universitario o de formación profesional a través de la experiencia personal de ex alumnos del centro. 

A lo largo de la mañana, tuvieron lugar un total de 22 charlas, la mayoría de forma presencial, y según las preferencias de cada uno asistieron a aquellas por las que sentían más interés. 

Gracias a estas charlas pudieron conocer de cerca cómo es el plan de estudios y las diferentes salidas profesionales a las que podrán optar en un futuro. 

Entre las charlas que se celebraron estuvieron algunas como Medicina, Enfermería, Mecánica, ADE, Aeronáutica, Informática o Ciencias de la actividad Física y del Deporte. 

Desde aquí queremos agradecer a todos los participantes por prestarse de forma voluntaria y desinteresada en esta jornada de gran utilidad para el alumnado, especialmente a la empresa S2, a la Facultad de Economía, Ejército de Tierra y a la Escuela Profesional Xavier.

Sergio García, Diana Clemente e Itzíar Hernández representan a nuestro colegio en la Fase Local de la XXI Olimpiada de Economía

El pasado sábado 23 de marzo, los alumnos de 2º de Bachillerato de Ciencias Sociales Sergio García, Diana Clemente e Itzíar del Carmen Hernández se presentaron a las pruebas de la Fase Local de la XXI Olimpiada de Economía, que se han celebrado en la Facultad de ADE de la Universitat de València.

Las pruebas comenzaban a las 10h de la mañana y a las 9:30h ya había un gran ambiente para situar a los alumnos en sus aulas correspondientes, al modo de un examen de EBAU.  La prueba tenía una duración de dos horas y media, y en ella los alumnos debían afrontar una batería de 16 preguntas teóricas y un problema práctico elegidas entre el temario de 1º y 2º de Bachillerato, además de un comentario de actualidad. 

Los chicos y chicas repasaban junto a sus profesores y se percibía las ganas de hacer un buen  papel por parte de los alumnos que representaban a gran número de institutos públicos y privados-concertados de la provincia de Valencia.  

Los 10 mejores alumnos serán premiados con una beca de gratuidad para la matrícula del próximo curso universitario y los 6 primeros representarán a las Universidades Valencianas en la Fase Nacional que se celebrará en junio en La Rioja.

Pero lo más importante es que ha sido una buena ocasión para tomar contacto con el mundo universitario, conocer nuevos compañeros y profesores y disfrutar de una mañana dedicada al estudio de una materia como la Economía.

Desde aquí queremos felicitar nuestros representantes por el trabajo realizado y la dedicación en la preparación de esta prueba.  ¡¡Os deseamos mucha suerte!!

Grans moments de convivència i intercanvi cultural en l’estada de l’alumnat noruec en el nostre centre

La setmana passada vam gaudir de la visita d’un grup d’estudiants noruecs que van estar amb nosaltres tota la setmana com a part del programa d’intercanvi amb alumnes de 4t ESO. Activitats, visites, excursions i temps d’oci van ocupar l’agenda dels alumnes durant els dies que van estar al nostre poble. Temps que van aprofitar per a conéixer València i els llocs més importants de la nostra ciutat, així com la nostra gastronomia.

Ha sigut una experiència meravellosa plena de moments molt divertits i una oportunitat fantàstica per a la convivència i l’intercanvi cultural.

La creativitat, la música i les tradicions protagonitzen el dia faller

Hui, 15 de març, hem viscut el tradicional dia faller. Una jornada, que com cada any vivim amb moltíssima intensitat tot el programa d’activitats previst. Com és habitual la falla ha presidit el pati del col·legi. Enguany el monument tenia com a lema “Dones que inspiren” i ha sigut una meravella contemplar tots els ninots que han fet els artistes dels xiquets i les xiquetes. Hi havia autèntics ninots de secció especial. Un dels primers actes ha sigut l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats per part dels alumnes de Primària, al ritme de la nostra banda de música integrada per molts dels xics i xiques que són músics.

D’altra banda, els alumnes de Secundària han gaudit de jocs en el poliesportiu. Badminton, hoquei, corda, caça la pilota, torre de rosques, el mocador o el còctel boig han sigut alguns dels jocs dels quals han pogut gaudir. I pel que mostraven les seues cares sembla que ho han passat molt bé.

A mitjan matí, ha arribat un dels moments més esperats, el clàssic esmorzar faller, bunyols amb xocolate. Estaven tan bons que molts de nosaltres hem repetir diverses vegades!!

Finalment, el director de Secundària, José Vicente Ferrer, ha donat els premis als alumnes guardonats en la 16a edició dels Premis Literaris Peixets i del Concurs de Fotografia Matemàtica. Fet que ha donat pas al moment més esperat del matí. Com si foren autèntics pirotècnics, els xiquets i xiquetes de Primària han protagonitzat la impressionant botellà que ha sigut l’avantsala de la cremà.

Les flames han reduït a cendres el monument al ritme de l’Himne Regional de la Comunitat Valenciana donant pas a un temps nou.

VOS DESITGEM A TOTS BONES FALLES! GAUDIU DE LA MILLOR FESTA DEL MÓN!

Ja tenim als guanyadors de la 16a edició del Premi Literari Peixets

1a categoria (1r i 2n ESO)

Primer premi: 

 Blanca Mateu Briz i Uriel Mudarra Morello (2n ESO A)

Segon premi:  

 Diego Perelló Lozano (1r ESO B)

2a categoria (3r, 4t ESO i batxillerat)

Primer premi:  desert

Segon premi:    desert

Mencions  d’honor:

Victor Molina Reyes (1r ESO B)

Luna Doncel Ivars (2n ESO B)

Laura Prats Saorín ( 2n ESO B)

Nora Piquer Barriel (2n ESO C)