Emoción y alegría en la graduación de la promoción 2020/2022

Ayer vivimos el que, sin duda, es el día más esperado para todos los alumnos/as de 2º de Bachillerato, ¡su graduación!. El patio acogió este acto donde las emociones han aflorado desde el primer momento entre los alumnos/as y familiares de la promoción 2020-2022.  

Presentado por Carla González, Eva Guillén y Rafa Martí la gala contó con las palabras del director titular del centro, Juanjo Llácer, y el director, José Vicente Ferrer. Ambos destacaron en sus discursos el esfuerzo y el trabajo de todos ellos/as en un periodo complicado marcado por la pandemia pero con un futuro prometedor lleno de oportunidades donde debe prevalecer siempre ser una persona íntegra. Las familias también estuvieron representadas por Enrique Lanuza y Belén Pérez que les dedicaron unas bonitas palabras. 

Tras la imposición de becas por parte de las tutoras, Gabi Marco, Mª José Carbonell y Mª Carmen Dolz, se desveló el secreto mejor guardado y entre aplausos se dio a conocer el nombre de los alumnos/as reconocidos con los premios extraordinarios: Sergio Lliso, Eric Andrés, Sandra Higón, Manel Martínez, Luis Vidal y Leticia Martínez. 

El claustro queremos darles la enhorabuena a todos pues ya forman parte de la historia de nuestro colegio, y desearles lo mejor en esta nueva etapa que inician.

AESECE celebra su LXII asamblea anual en Santander

Durante los días 6 y 7 de mayo, ha tenido lugar en Santander la LXII asamblea AESECE (Asociación Española de Entidades Colaboradoras de la Enseñanza) y José Vicente Ferrer, gerente y director de nuestro colegio, ha participado como representante de nuestro centro. Una cita especialmente importante ya que ha sido un reencuentro tras dos años de pandemia. Esta edición se ha centrado en el Bachillerato con ponencias en las que se han tratado temas en torno a esta etapa educativa desde diferentes perspectivas como las emociones, las familias, los tutores o el propio concierto del bachillerato.

Millores en les instal·lacions del nostre col·legi

Millorar, adaptar i renovar les instal·lacions del col·legi és una necessitat i una prioritat en el nostre centre i com ja sabeu, cada curs anem ampliant les obres per a aconseguir ser millors i que tots els alumnes puguen gaudir d’elles. Es tracta d’unes obres que podem dur a terme gràcies a l’esforç de tots.

Vos deixem ací una infografia de les últimes millores realitzades en les instal·lacions del nostre centre!

Èxit en el mercat solidari

La guinda que ha posar punt i final al Mes del Llibre ha estat l’exitós Mercat del Llibre que tenia com a objectiu la recaptació de diners per ajudar als nostres veïns ucraïnesos. La implicació d’alumnes i professors de Primària i Secundaria ha sigut tan gran que hem recaptat 288,02 euros.

Els guanys passaran a mans de Cáritas d’Alboraia que s’encarregarà de fer arribar l’ajuda a qui més ho necessita. La cultura i la solidaritat ens uneixen.

Ha estat una experiència per a repetir.

XVI  CONCURS LITERARI I DE DIBUIX DEL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA: LA VIDA DESPRÉS DEL CONFINAMENT

El alumnes del nostre centre heu demostrat des de fa molts anys que si vos ho proposeu sou uns grans artistes.  El centre ha participat ininterrompudament des de la VI edició (en 2012) i en totes les convocatòries hem tingut alumnat premiat i/o amb mencions especials per la qualitat dels treballs.

La professora del departament de Dibuix i el professorat dels Seminaris de Castellà i Valencià animem a l’alumnat per tal que participeu en esta nova convocatòria del CVC.  Enguany, el tema és continuació del de l’any passat (Viure en padèmia), on va guanyar Nicolás Jover en la modalitat de dibuix de 3r ESO. Ara que la situació ha millorat i sembla que es redueixen els riscos, es demana als joves fer una reflexió sobre els distints aspectes que han canviat o s’han adaptat a esta nova “normalitat”: com ens relacionem, major cura en la higiene, la mascareta…Les bases les teniu a continuació, en el hall de l’edifici ESO i el professorat implicat també vos les farà arribar. La data final d’entrega és el 29 d’abril. Així que…“mans a l’obra”.

Workshop Internacional del Proyecto CLAE-2 en València

La semana pasada nuestro colegio recibió la visita profesores de diferentes colegios y universidades de Noruega, Francia y Reino Unido con los que colaboramos junto con la Universidad Católica de Valencia en el Proyecto Europeo CLAE II desde el año 2019.

El principal objetivo del proyecto es desarrollar el pensamiento crítico y la metacognición en el aula. Por ello, una de las partes más interesantes del evento consistió en que los profesores implicados visitaron nuestro centro para comprobar cómo trabajan los alumnos de Infantil, Primaria y Secundaria.

Para nuestros alumnos ha sido una gran oportunidad para demostrar cómo trabajan en el día a día sus proyectos y sus reflexiones de aprendizaje a través de la metacognición y diferentes metodologías activas.

El resto de las jornadas se desarrollaron en las instalaciones de la Universidad Católica de Valencia, donde tuvimos la oportunidad de participar en diferentes actividades y ponencias  basadas en el pensamiento crítico aplicado en el aula.

En definitiva, ha sido una experiencia realmente enriquecedora y motivadora tanto para alumnos como para profesores. Hemos compartido experiencias educativas que refuerzan nuestro esfuerzo diario y, a la vez, nos permiten aprender y avanzar hacia un paradigma educativo en el que la interculturalidad y desarrollo del pensamiento crítico son necesarios.

English

Last week our school hosted the visit of teachers from different schools and universities from Norway, France and the United Kingdom.  We have been collaborating with them, as well as with the Catholic University of Valencia in the European Project CLAE II since year 2019.

The main objective of the project is to develop critical thinking and metacognition in the classroom. Therefore, one of the most interesting parts of the event was that the guest teachers visited our school to see how the infant, primary and secondary students work.

It has been a great opportunity for our students to demonstrate how they work on their projects and their reflections on learning through metacognition and different active methodologies.

The rest of the sessions took place at the facilities of the Catholic University of Valencia, where we had the opportunity to participate in different activities and presentations based on critical thinking applied in the classroom.

In short, it has been a truly enriching and motivating experience for both students and teachers. We have shared educational experiences that reinforce our daily efforts and, at the same time, allow us to learn and move towards an educational paradigm in which interculturality and the development of critical thinking are necessary.

La pluja no desllueix el dia faller en el nostre col·le

El dijous, 17 de març, vivim el tradicional dia faller. Una jornada festiva que encara que va començar plujosa no ens va frenar per a celebrar amb intensitat tot el programa d’activitats previst. A diferència d’altres anys, la falla es va plantar en el SUM per a salvaguardar-la de l’aigua, i per allí van passar tots els alumnes que van voler visitar-la. Un monument molt bonic i creatiu que es va alçar baix el lema “Pel nostre bé, no et descuides”. Seguidament, els xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària van realitzar l’ofrena a la Mare de Déu al ritme de la nostra banda de música integrada per molts dels xics i xiques que són músics. Els més majors, donades les circumstàncies climatològiques, van gaudir d’un cinem-fòrum. A mitjan matí, va arribar un dels moments més esperats, el clàssic esmorzar faller, bunyols amb xocolate. Estaven tan bons que molts de nosaltres vam repetir diverses vegades!! Finalment, per a clausurar el dia, i ja que no es va poder dur a terme la cremà, tots vam gaudir de jocs i música molt divertits.
Vos desitgem a tots bones falles!

Coneixem als guanyadors del Premi de Poesia Peixets

Un any més i, sense que la pandèmia ens ho haja impossibilitat, des del departament de Valencià de Secundària i Batxillerat hem impulsat el Premi de Poesia Peixets. Anem ja per l’catorzena edició i resulta curiós i motivador que hi ha alumnes que començaren a particiar en 1r ESO i ara, en batxillerat, continuen practicant la poesia i, qui sap, algun dia siguen literats de renom…De moment ens aconformem a acostar aquest gènere literari a les aules i col.laborar en l’ambient faller del nostre col.legi amb el lema d’enguany: “Pel nostre bé, no et descuides”.

Hem d’agrair també el suport que ens dona l’AMPA any rere any al subvencionar els premis. Agrïm la participación de l’alumnat i l’enhorabona als guardonats que han sigut:

PRIMERA CATEGORIA: 1r i 2n ESO

1r premi: MIQUEL GANDUL SANFELIU, 2n B

2n premi: PAU GANDUL VICENT, 1r A

SEGONA CATEGORIA: 3r, 4t ESO / 1r, 2n BATX

ARANTXA CHALER MIRGUI,  2n A de Batxillerat

PAULA GUILLÉN MARTÍNEZ 1r A de Batxillerat

MENCIÓ ESPECIAL

IRENE PONS MARTÍNEZ / BERTA GASCÓN MOLINA, 3r B ESO

Podeu llegir les poesies a continuació:

La solidaritat dels nostres alumnes es tradueix en més de 1.300 euros per a Mans Unides

Hui, tenim molt bones noticies: gràcies a la solidaritat de tots els nostres alumnes HEM ACONSEGUIT RECAPTAR UN TOTAL DE 1325,56 euros amb la mandarina solidària. Diners que aniran destinats a Mans Unides amb l’objectiu de col·laborar en la construcció d’un xicotet edifici que servirà de laboratori i sala d’extraccions, adquirir un incinerador per a eliminar residus, equipament per a la realització d’anàlisi i un ecògraf en Dimbroko, una ciutat situada a la regió central de Costa d’Ivori (Àfrica).

De nou, MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!!

Sang Valentí, un APS que convida a la solidaritat ciutadana

Hui volem explicar-vos una iniciativa molt interessant que estem duent a terme en el nostre col·legi. Des dels més xicotets, fins als més majors, estem implicats en el projecte d’Aprenentatge-Servei “SANG VALENTÍ”. Un projecte impulsat per Col·legis Diocesans, i a través del qual volem promoure la donació de sang entre totes aquelles persones que ho desitgen. Com ja sabeu es tracta d’un bé súper necessari i com sabem de la vostra solidaritat estem segurs que serà tot un èxit.


Per a fer realitat aquest projecte, tots els nostres alumnes l’estan treballant en totes les assignatures des de diferents perspectives, sense oblidar tot el relatiu a l’organització i la difusió d’aquest. En els pròximes dies vos anirem contant moltes novetats que vos encantaran. De moment, només vos podem avançar que en el nostre col·legi es realitzarà la donació el dia 15 de febrer de 16.00 a 20.30 hores.