Workshops en Secundària per a clausurar el curs 2022-2023

Com ja és una tradició en el nostre centre, durant el dia d’ahir i hui, els alumnes de Secundària han participat i gaudit de diversos workshops molt interessants. Química en la cuina, art a l’aire lliure, entre-pans, mediació, intel·ligència artificial…són alguns dels quals s’han dut a terme. Ací vos deixem algunes fotos.

Hannah Ferrer guanya el 3r premi del Concurs Literari del Consell Valencià de Cultura

L’alumna del nostre centre Hannah Ferrer Domínguez de 2n Batxillerat ha guanyat per segon any consecutiu el 3r Premi en el Concurs Literari 2023 del Consell Valencià de Cultura en la categoria de 2n de Batxillerat.  Ho ha fet amb l’ obra. “La importància de la inspiració”, un relat on la protagonista, una jove científica, s’ inspira en la vida i obra del científic Santiago Grisolia.  El premi té molt de mèrit, si pensem que es presenten alumnes de tota la Comunitat Valenciana. 

Precisament l’edició d’aquest premi escolar literari i de dibuix ha estat dedicada enguany a la figura de Santiago Grisolia i la seua relació amb la ciència, ja que va morir l’agost passat a l’edat de 99 anys i ha sigut president del Consell Valencià de Cultura durant més de 25 anys.  Ha sigut un dels científics més importants a nivell mundial en l’àmbit de la bioquímica. Quasi tota la seua carrera la feu als EEUU, on va arribar en 1945.  Pugué tornar a València el 1976, ciutat des de la qual s’ha dedicat a treballar per difondre per difondre l’amor a la ciència i per afavorir el sentit crític al voltat dels avanços científics. 

 Adjuntem el relat premiat a continuació de les fotos.

675 aniversari del Miracle dels Peixets

El dilluns vam celebrar un dels dies més importants per a tots els que som d’Alboraia, el Miracle dels Peixets. Per això, els alumnes de Secundària i Batxillerat van participat en una oració especial en la parròquia en la qual es va recordat aquest fet que enguany celebra el seu 675 aniversari.

“Sombra aquí y sombra allá”

A què vos sona l’encapçalament d’este article? Mecano!!! Així va començar la Situació d’Aprenentatge relacionada amb el volum en l’assignatura d’Educació Plàstica Visual i Audiovisual de 3r d’ESO.

Els alumnes han estudiat la tècnica del clarobscur a partir de l’anàlisi d’una obra del pintor barroc Caravaggio, La vocació de Sant Mateu. El tractament de la llum, el joc de les ombres, la disposició de l’espai i la perspectiva han servit a l’alumnat com a punt de partida per a l’elaboració dels seus bodegons mitjançant la tècnica del carbonet sobre paper.

Vos deixem una mostra del seu treball.

Val la pena dedicar un minutet a gaudir de l’expressió artística!

Alegria i satisfacció en l’acte de graduació de la promoció 2021-2023


Aquesta vesprada hem viscut el que, sens dubte, és el dia més esperat per a tots els alumnes de 2n de Batxillerat, LA SEUA GRADUACIÓ!. El temps ens ha donat una treva i ens ha permés celebrar l’acte en un pati que ha concentrat a moltíssims familiars i amics que han volgut acompanyar a tots els estudiants de la promoció 2021-2023 en aquest vesprada on les emocions han aflorat des del primer moment.  

Presentat per Marta Vicente i Diego Asensio, la gala ha comptat amb les paraules del director titular del centre, Juanjo Llàcer, i el director, José Vicente Ferrer. Tots dos han destacat en els seus discursos l’esforç i el treball de tots ells/es durant tot aquest temps, però també han assenyalat la necessitat de continuar creixent com a persones compromeses amb la societat i les circumstàncies del món actual, perquè tenen per davant un futur prometedor ple d’oportunitats on ha de prevaldre sempre la integritat de la persona.

Després de la imposició de beques per part de la tutora, Mª Carmen Dolz, i els tutors, Sergio Monedero i Jero Molina, s’ha revelat el secret millor guardat i entre aplaudiments s’ha donat a conéixer el nom dels 4 alumnes reconeguts amb els premis extraordinaris: Rocío Marcos Sánchez, Héctor Martí Longobardo, Diego Javier Ares García i Pablo Peña Cifuentes.

El claustre volem donar-los l’enhorabona a tots perquè ja formen part de la història del nostre col·legi i desitjar-los el millor en aquesta nova etapa que inicien.

Alumnas de nuestro centro participan en el concurso Technovation Girl 

El sábado pasado, fue la final regional de la Comunitat Valenciana del concurso Technovation Girl, un concurso a nivel mundial que busca conocer los ODS (Objetivos de Desarrollo Sostenible), pensar un problema y buscar una solución a ese problema mediante una aplicación móvil. Nuestro colegio estuvo muy bien representado por varias alumnas.

En la categoría Beginner, formando el equipo Potato Power, estaban las alumnas de 5º de primaria Lucía Giménez, Aitana Montaña y Lorena Alfonso y por sus buenos resultados fueron seleccionados para conocer a la embajadora de los Estados Unidos de América, primera mujer embajadora en nuestro país, y estuvieron hablando con ella y el rector de la Universidad Politécnica de Valencia.

Realizaron una aplicación sobre el ODS de la igualdad de género y aquí podéis ver los videos del proceso:

En la categoría Junior, formando el equipo Action Girls, estaban las alumnas de 2º de la ESO Jana Martínez Ruiz y Lucía Cremades, además de tres compañeras más de fuera del colegio. Realizaron una aplicación sobre el ODS de Salud y en particular de salud mental, tratando el tema de la ansiedad social de los jóvenes.  Aquí podéis ver los videos del proceso:

Como recompensa al buen trabajo van a disfrutar del premio ofrecido por la empresa NTT DATA, que se trata de ir un día a sus oficinas para disfrutar de una tarde de gamificación, con charlas, programación de drones, una sala con videojuegos y otra de realidad virtual.

¡Desde aquí queremos darle nuestra enhorabuena!

Mª Dolores, una merescuda jubilació després d’una vida de dedicació al centre

Hui, és un dia important per a tota la comunitat educativa del nostre col·legi, la nostra companya Mª Dolores Lliso, conserge durant 45 anys, ens diu adéu per a gaudir d’una més que merescuda jubilació. Arrere es queden totes les generacions que ha vist passar des de la seua consergeria, sempre atenta i disposada a ajudar.
Per a tots nosaltres ha sigut una figura important i un referent en el seu treball. La trobarem a faltar però li desitgem el millor en aquesta nova etapa de la vida.

MOLTES GRÀCIES PER TOT Mª DOLORES!

Exposició d’il·lusions òptiques

El mes de maig se’ns presenta amb un inici d’allò més artístic. Els alumnes de 3r d’ESO han estat treballant les Lleis de la Gestalt, els efectes visuals i les il·lusions òptiques en l’assignatura d’Educació Plàstica Visual i Audiovisual. Una mostra del seu treball és la selecció de làmines que a partir del 2 de maig es poden veure a la sala d’exposicions de l’edifici de Secundària.

És un bon moment per deixar-nos emportar pel parany que la percepció visual ens pot generar a partir de trucs i jocs d’ombres i perspectives.

Si sou curiosos i curioses, no deixeu de fer una volteta per la sala!

AESECE celebra su LXIII asamblea anual en Granada

La Asociación Española de Entidades Colaboradoras de la Enseñanza (AESECE) lamenta la implantación precipitada del nuevo Bachillerato y solicita una EVAU con contenidos homogéneos.

La Asociación Española de Entidades Colaboradoras de la Enseñanza (AESECE), que agrupa a centros de toda España con Bachilleratos concertados, celebró el pasado sábado 22 de abril su Asamblea General en Granada. En ella se ha aprobado la Declaración Anual de la Asociación, en la que lamenta que se haya optado por una implantación precipitada del nuevo bachillerato y solicita que una EVAU homogénea en todo el territorio nacional.

En su declaración anual, aprobada en la Asamblea por unanimidad, AESECE ha expresado la necesidad de la innovación para alcanzar una nueva escuela, diferente, que  eduque para el futuro y ayude a cada alumno a lograr el máximo de su potencial. Asimismo, ha destacado la necesidad de la evaluación de la práctica docente que  permita promover procesos de mejora.

AESECE lamenta que finalmente se haya optado por implantar el nuevo Bachillerato de forma precipitada, sin margen para la formación del profesorado y para la orientación a los alumnos y a las familias sobre las implicaciones del nuevo currículo, sin posibilidad de ofertar el nuevo Bachillerato general y con un déficit importante de regulación en materias clave como los requisitos mínimos de los centros o las titulaciones del profesorado. Asimismo, solicita que se dé inmediato cumplimiento al mandato legal de determinar la cuantía del módulo de conciertos que permita impartir la enseñanza concertada en condiciones adecuadas de financiación.

Además, en este año electoral, AESECE insta a los partidos políticos a trabajar para alcanzar el tan necesario pacto educativo. Asimismo, reitera su propuesta de que la nueva Prueba de Acceso a la Universidad se aplique en todo el territorio nacional con criterios y contenidos homogéneos que aseguren la equidad y no discriminación por razón del lugar de celebración de la misma.

Finalmente, AESECE expresa su apoyo y respaldo a los centros de aquellas comunidades autónomas que en estos momentos están pasando por dificultades sobrevenidas a causa de acciones unilaterales de las administraciones públicas.

IV Jornadas de Orientación Profesional

Hoy, hemos celebrado una de las actividades más esperadas por los alumnos de 4º y 1º de Bachillerato, concretamente se trata de la IV Jornada de Orientación Profesional. Una mañana muy útil para todos ellos pues sirve para poder conocer en mayor profundidad las diferentes carreras universitarias o módulos de formación profesional más demandados entre nuestro alumnado.

Todo esto se ha podido llevar a cabo gracias a la participación generosa de ex-alumnos, e incluso algún padre, que de forma totalmente desinteresada han venido hasta nuestro colegio para contar su experiencia y explicar con detalle las asignaturas que se imparten o las diferentes salidas profesionales existentes. Medicina, Ingeniería, Enfermería, Farmacia, Magisterio, ADE, Nutrición, Derecho, Policía Nacional o la alternativa militar han sido algunos de las charlas a las que han podido asistir.

Posteriormente, los alumnos han tenido la oportunidad de poder resolver dudas que les surgen de cara a próximos cursos ya que se trata de una decisión importante que deben tomar en un futuro próximo teniendo en cuenta muchos aspectos y factores.