En el Concurs literari i d’il·lustració sobre l’ús racional de l’aigua, organitzat pel Consell Valencià de Cultura, han resultat premiats, en la modalitat literària els següents alumnes:
- Armando Fernández Escalera per L’ús racional de l’aigua. (2n ESO)
- Gemma Masip Perea, per Les coses poden canviar. (2n ESO)
- Mireia Vicent Tortajada, per Aprofite’m-la. (3r ESO)
A més, el nostre centre també ha estat premiat per ser el col·legi amb més alumnes guardonats en la modalitat literària.
Cal destacar que és el tercer any consecutiu en què algun alumne del centre obté guardó en la modalitat literària: en 2012 fou guardonada Noelia Mañez Alcaide i l’any passat, Mireia Vicent Tortajada.
La recollida dels premis tingué lloc el passat 16 de maig a la Seu del Consell Valencià de Cultura a València; l’acte, presidit per l’il·lustre científic Santiago Grisolia, resultà senzill però emotiu, ja que els joves i el nostre director d. José Vicente Ferrer recolliren de mans de Grisolia els premis i estigueren acompanyats per altres premiats procedents de tota la Comunitat Valenciana, així com de familiars i professors.
Vos adjuntem a continuació dos entrevistes realitzades per alumnes del Taller de periodisme de 3r ESO que coordina el professor Vicent Sanhermelando.
Entrevista a Gemma Masip Perea i Armando Fernández Escalera, Alumnes de 2n d’ESO premiats al Certamen Literari del Consell Valencià de Cultura
El passat divendres dia 16 de maig van ser lliurats els premis a València, i de les mencions d’honor van ser per a una alumna de tercer d’ESO i dos de segon del nostre col·legi..
Els nostres alumnes Gemma y Armando ens van concedir una entrevista en la qual ens van contar com havien viscut aquell inesperat premi, gràcies a les seues obres presentades al concurs, un conte i un text explicatiu respe
ctivament, que han sigut considerades entre les millors.
Ells han sigut molt amables amb nosaltres durant l’entrevista. Açí teniu el resultat.
En què consistia el vostre treball? “El meu treball era un conte breu que narrava la història de dues amigues que havien perdut la seua relació i aconseguien solucionar la seua amistat, però pel camí s’adonen com la gent malgasta l’aigua de la terra”, Això ens va afirmar Gemma, una premiada de 2n d’ESO
Armando quants dies tardares en acabar el teu treball? “Vaig tardar aproximadament uns 3 dies, però vaig estar més temps abans elaborant-lo, em va costar prou dies ja que vaig treballar molt”
Quin és el títol dels vostres treballs? Gemma ens va dir que el seu conte s’anomenava “Les coses poden canviar” i el text explicatiu d’Armando s’anomenava “L’us racional de l’aigua”
Com va ser la felicitació dels vostres familiars el dia que guanyareu el pr
emi? “Ens van felicitar tots els familiars i ens van donar l’enhorabona, i bromejaven amb que hi havia un escriptor a la família”
Ja ens han dit que acudíreu a l’entrega de premis a València. Com va anar i quin va ser el premi? ”L’entrega de premis va estar molt entretinguda, ens anaven cridant i anàvem eixint, ens van donar com a premi de la menció d’honor un diploma conmemoratiu, una medalla, 2 llibres i un carpesà”
Així vam finalitzar l’entrevista amb els alumnes de segon d’ESO, volem agrair a Gemma i a Armando la seua col·laboració i convidar-vos a tots a participar al concurs de l’any que ve.
Mireia Vicent: “Es bo que la gent puga veure allò que escric i poder compartir-ho”.
Guanya per segon any consecutiu un premi al Certamen de Literari del Consell Valencià de Cultura.
Mireia Vicent, alumna de 3r ESO C del nostre centre, va rebre un accèssit de poesia ahir, divendres, però dos dies abans, el dimecres, nosaltres poguérem entrevistar la guanyadora del certamen. Aquesta va ser l’entrevista.
T.P.:Bon dia Mireia, primer de tot, et vull donar una altra vegada l’enhorabona pel premi que has rebut i és un plaer poder entrevistar-te, però com et sents després de guanyar aquest premi?.
M.V.: Hola, la veritat és que estic molt contenta d’haver tornat a guanyar, ja que és la segona vegada que he guanyat i que es reconeix el meu treball; la veritat és que no està gens malament.
T.P.: I bé, com va ser el moment en què t’informaren que tornaves a guanyar altra vegada? Com et vares sentir? I com va ser el primer? Quin va ser el més interessant?.
M.V.: Doncs la segona vegada va ser la setmana passada quan vaig baixar a lliurar un treball de classe quan el cap d’estudis m’informa de la notícia. En aquell moment jo em vaig sentir molt afortunada d’haver-lo guanyat i el primer va ser més interessant per a mi i el més emotiu, ja que em vaig assabentar en una excursió amb les meues amigues, va ser meravellós!
T.P.: I la teua família, com va rebre la notícia?
M.V.: Tots em varen felicitar i s’alegraren molt. Al ser el segon any consecutiu l’alegria va ser molt més gran.
T.P.: I quin dels teus germans et va felicitar més?.
M.V.: Bé, la cosa típica dels germans, et diuen “enhorabona, molt bé” o coses similars, però bé no estic despagada sinó molt contenta.
T.P.: I has rebut ajuda en aquesta aventura? A qui li ho dediques en especial?
M.V.: Doncs si, però la veritat és que no li han reconegut molt el seu esforç, però la meua companya María Martínez ha tingut un paper molt important en el poema que està premiat. Així que ningú l’oblide, cal tindre-la en compte.
T.P.: I l’última pregunta, seguiràs escrivint més poemes per al futur, que és molt pròxim?.
M.V.: Sí, crec que sí, m’agrada molt i és molt bo que la gent li agrade veure el que escric i poder compartir els sentiments, les sensacions i les experiències mitjançant l’escriptura.
T.P.: Doncs Mireia, moltes gràcies per haver-nos concedit aquesta entrevista i felicitats.
M.V.: Moltes Gràcies a vosaltres per l’interès en fer-me aquesta entrevista i per la vostra col·laboració. Moltes Gràcies!.