Activitat complementària “La Guitarra”, 6º Primària

 LA  GUITARRA

          El dia 9 de novembre d’aquest curs varem anar a l’Auditori Municipal de d’Alboraia. Ens varen contar com ha evolucionat la guitarra durant la seua història.

José Luis i Cristina, que són dos músics, ens presentaren aquesta activitat.

El primer instrument paregut a la guitarra va ser la vihuela. Ens ensenyaren una composició per a guitarra anomenada  “Emperador” i una altra de llaüt.

Abans aprenien a tocar la guitarra amb dibuixos representats per mans tocant-la i els músics tocaven mirant la tablatura, el que ara diem la partitura.

Ens van ensenyar una composició per a guitarra espanyola de dobles cordes del segle XVIII. En aquesta època els músics, a part de tocar, també composaven.

La guitarra va evolucionar gràcies al senyor Torres, que es va interessar en la fabricació d’aquest instrument. En va construir una que sonava millor i més fort. Açò ho va aconseguir gràcies a dos palets de fusta pegats al seu interior.

Vam escoltar el so la guitarra extraterrestre. Es diu així perquè agafen trossos de peces per a guitarra i els trabuquen amb l’ordinador.

La guitarra flamenca és molt propera a la espanyola clàssica.

L’última que varem vore va ser la elèctrica, la més famosa.

Ens van contar un conte de por amb  sons de guitarra. Tots sabem que sense l’acompanyament de la música no dóna gens de por.

Finalment ens ensenyarem trossos del cos d’una guitarra i de quina manera s’encaixen les seues parts. Que són: Pont, Caixa de ressonància, Màstil, Cordes, Diapasó, Clavilles

A l’Auditori hi havien alumnes de diferents col·legis d’Alboraia: Cervantes  5é i 6é,  Marianistes  3er, 5é, 6é;  d’ Ausiàs March   5é, 6é;  I del nostre 6é

Ha segut una activitat molt interessant i voldríem fer-la una altra volta.

                                                        Laura Sánchez  i  Nuria Martínez   (6é-A)

Posted in Eixides I Excursions, Els Alumnes Escriuen, L'Escola Al Dia, Notícies and tagged , , , , .