Celebrem el Mes del Llibre

Celebrem el Mes del Llibre

Els alumnes d’ESO i batxillerat gaudeixen durant tot el curs d’activitats al voltant del llibre i del Foment de la Lectura. Assisteixen a representacions de teatre en anglés, valencià i castellà, fan lectures obligatòries i voluntàries en tots els cursos, participen en distints certamens i Premis literaris… En este més d’abril hem concentrat algunes d’eixes activitats per celebrar el 23 d’abril, Dia del LLibre, encara que hem preferit agrupar-les baix el títol de Mes del LLibre Destaquem la visita de l’escriptor Vicent Sanhermelando Bellver, que és a més professor de filosofia i valencià del centre i durant molts anys ha sigut psicòleg del nostre DOE; la Jornada de lectura al carrer per a 1r i 2n ESO¸ l’assistència al teatre ( Entremeses de Miguel de Cervantes per a 3r ESO, Teatre Química en la Univ. de Burjassot per 1r batx., Teatre LLatí: Gorgojo de Plauto per a alumnes d’humanitats de 4t ESO, 1r i 2n batx., El nou Tirant per a 1r batx.) i les visites a Peníscola (3r ESO) i Gandia (1r batx).

Esperem que tots els nostres alumnes gaudisquen cada dia més del plaer de la lectura i que valoren positivament l’aportació del bons escriptors a la nostra societat.

L’origen d’esta celebració es remunta a 1926: la idea original de la celebració del Dia del LLibre va partir de Catalunya, de l’escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, qui proposà la idea a la Càmara Oficial del LLibre de Barcelona en 1923 i fou aprovada pel rei Alfonso XIII d’Espanya en 1926. El 7 d’octubre de 1926 fou el primer Día del Llibre, poc després en 1930, s’instaurà definitivament la data del 23 d’abril com a Dia del Llibre; aquest dia coincideix amb Sant Jordi-San Jorge, patrò d’Alemanya, Aragó, Bulgaria, Catalunya, Etiòpia, Geòrgia, Grècia, Anglaterra, Líban, Lituània, Països Baixos, Portugal, Eslovènia i Mèxic, llocs on és tradicional regalar una rosa al concloure una lectura, event o pregó i també que els enamorats i persones volgudes s’intercanvien una rosa i una llibre.

El 23 d’abril de 1616 van morir Cervantes, Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. També un 23 d’abril van nàixer –o van morir- altres escriptors rellevants com Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla o Manuel Mejía Vallejo. Per aquest motiu, esta data tan simbólica per a la literatura universal fou escollida per la Conferència General de la UNESCO per tal de fer un homenatge mundial al llibre i als seus autors y convidar a tots, en particular als més jóvens a descubrir el plaer de la lectura i respetar la irreemplaçable contribució dels creadors al progres social i cultural.

Posted in Sin categoría.