ELS ALUMNES DE 4t ESO ACUDIXEN A UNA TROBADA AMB L’ESCRIPTOR VICENT SANHERMELANDO A SANT MIQUEL DELS REIS

El passat 25 de febrer, els alumnes de 4t ESO van participar en una trobada amb l’escriptor Vicent Sanhermelando Bellver a Sant Miquel dels Reis. Una activitat emmarcada en el “Cicle Escriptors a la Biblioteca Valenciana”, gràcies a la qual els estudiants van poder conèixer de prop i amb detall curiositats de les obres escrites per l’escriptor i professor del nostre centre.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu que té la seua seu al Monestir de Sant Miquel dels Reis de València porta des de fa anys realitzant activitats encaminades a promoure la lectura, especialmente entre els més joves; entre les seues iniciatives destaca el Cicle Escriptors a la Biblioteca Valenciana. En aquest curs, un dels cinc escriptors seleccionats ha sigut Vicent Sanhermelando, que a més d’exercir d’orgullós alboraier, és professor de Secundària i membre del DOE del nostre centre. Cal recordar que Vicent ha publicat des de 2010 cinc novel.les, destacant Un pont sense baranes, finalista del Premi Ciutat de Torrent 2011 i Esperant la lluna plena, XVIII Premi Fundació Bancaixa

L’activitat va tindre lloc el passat 25 de febrer i en ella els nostres alumnes realitzaren primer una visita guiada pels dos claustres on se’ls explica tota la història i fases per les quals ha passat l’edifici, des del primer monestir del S.XIV anomenat Sant Bernat de Rascanya, edificat sobre l’ alqueria musulmana del mateix nom,  fins l’edifici actual on estan instal.lades l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Després d’un merescut descans, els nostres alumnes, junt a uns 300 més d’altres col.legis,  passaren a l’esglèsia que funciona com a saló d’actes i van poder per fi trobar-se amb l’autor.  Vicent Sanhermelando feu una breu xarrada sobre alguns dels drets que tenim com a lectors i estigué convidant en tot moment a la lectura, per descomptat, en valencià. A continuació vingué el torn dels alumnes que pogueren preguntar al nostre autor qüestions que els havien sorgit de la lectura d’alguna de les seues novel.les o sobre el fet mateix de ser escriptor. Els nostres alumnes estaven des del principi emocionats ja fora pel marc que envoltava l’acte, per la presència d’estudiants d’altres centres interessats en els llibres de Vicent i un poc també per l’orgull de conèixer personalment a l’autor.

DSC_7932 (800x533)

DSC_7952 (800x533)

Posted in Sin categoría.