Exposició “Retrats”. Converteix-te en un artista de l’estergit

Exposició “Retrats”. Converteix-te en un artista de l’estergit

Des del 21 de gener i fins al proper 18 de febrer podeu visitar l’exposició “Retrats” en la sala d’exposicions de l’edifici d’ESO. Una mostra en la qual s’arrepleguen uns creatius treballs elaborats pels alumnes de 4t utilitzant la tècnica de l’estergit.

L’exposició és de retrats i en ella es pot trobar informació sobre els personatges que apareixen i sobre la síntesi de la imatge que ens permet identificar les formes i les figures amb la mínima expressió.
Com a novetat, cal destacar que es tracta d’una exposició interactiva i aquells que la visiten poden posar en pràctica la tècnica empleada ja que hi ha un racó preparat amb tot el necessari per a que tu també et convertisques en un artista.

Vos animem a que feu una visita. Segur que vos sorprèn gratament.

Què és l’estergit?
L’estergit, també anomenat “estencil”, és una tècnica de decoració que consisteix en la utilització de plantilles per a la impressió de dibuixos sobre una superfície.

Aquest tipus de treball s’ha anat usant des de les civilitzacions més antigues fins a l’actualitat. Ja els antics egipcis utilitzaven aquesta tècnica per a estampar dibuixos i formes sobre els sarcòfags. Hui dia, és una de les preferides en el món de la decoració.

L’aplicació tècnica de l’estergit consisteix a escampar la pintura molt diluïda en aigua aconseguint efectes de punts de colors utilitzant un raspall i una plantilla de paper donant efecte de polvoritzat.

En aquesta tècnica s’utilitzen plantilles per a controlar la dispersió dels punts estergits i planificar d’aquesta manera l’obra.

IMG_1614 IMG_1615 IMG_1616 IMG_1617 IMG_1618CARTELL EXPOSICIÓ

Posted in Sin categoría.