La Intel·ligència Artificial conquesta als alumnes de 3r ESO en el Caixaforum

El nostre alumnat de 3er d’ESO ha gaudit d’un matí d’aprenentatge sobre intel·ligència artificial en un magnífic entorn com és el nou centre cultural CaixaFòrum de València, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Són les ferramentes d’intel·ligència artificial eines compatibles amb els models educatius actuals? Han arribat per a transformar-lo per complet? Com ens pot ajudar aquesta tecnologia en constant creixement a millorar els processos d’ensenyament? Són algunes de les preguntes a les quals han tractat de donar resposta en #LaNUBE{IA}, en un espai d’encontre, experimentació i debat sobre l’ús de la IA.

Aquesta experiència ha guiat els nostres alumnes per un recorregut interactiu i un taller amb diferents ferramentes per tal d’obrir els ulls sobre les possibilitats i potencials de l’aprenentatge automàtic o “machine learning” i dels populars algoritmes.

Són moltes les reflexions que acompanyen hui els nostres estudiants. Com serà el futur que ara imaginen i que demà construiran? Processament massiu de dades, realització de tasques perilloses o sense valor, detecció precoç de malalties, assistència virtual automatitzada, sistemes de predicció de sismes, etc. Tal vegada el pròxim repte al voltant de la IA serà abordat pels nostres xiquets i xiquetes… Quin futur seran capaços de dissenyar?

Posted in Sin categoría.