Teatre en valencià per a Batxillerat i ESO

El passat dijous tres d’abril, els alumnes de 1r batxillerat i 3r ESO del col.legi don José Lluch d’Alboraya van assistir a una representació teatral al teatre Agrícola del nostre poble. L’objectiu de l’activitat és acostar aquest art als xiquets, que gaudisquen del fet teatral i, a més, l’obra ens ha permés consolidar coneixements sobre la nostra història i literatura del segle XV.

El servei de Cultura de l’Ajuntament d’Alboraya ha gestionat esta activitat un any més, oferint-nos enguany Quatre-Cents!, que és una obra escrita i interpretada per la companyia valenciana Crit; aquesta companyia ja actuà l’any passat amb una altra obra (Tirant lo Blanc) que fou vista pels alumnes que ara estan en 2n batx.

Crit ha fet un fenomenal treball de documentació històrica i literària per muntar aquesta comèdia que conta com a partir d’una hipotètica reunió secreta que convoca el rei Alfons el Magnànim (que ha arribat per sorpresa el 8 de gener de 1457 a València), els escriptors valencians del segle XV es reuneixen en un mateix espai, amb la inesperada aparició de la reina Maria de Castella i del papa Calixt III.

És admirable com sols tres actors (Anna Marí, Daniel Tormo i Nuria Martín) són capaços d’interpretar fins a 15 personatges distints i amb una dicció impecable. A més dels textos dels autors valencians del segle XV, incorporen a l’escena algunes cançons populars valencianes.

Quatre-cents! és una reflexió sobre la identitat col·lectiva, en concret sobre la identitat dels valencians a partir d’un viatge al seu passat des del nostre present.

Posted in Eixides I Excursions, Sin categoría.