VICENT SANHERMELANDO, PREMI BANCAIXA A LA MILLOR NOVEL·LA JUVENIL.

Vicent Sanhermelando BellverVicent Sanhermelando Bellver, Vicent, professor de Valencià i orientador escolar al nostre col.legi ha estat el guanyador  d’un dels premis més prestigiosos i importants en la nostra llengua: en valencià. La seua obra  Esperant la lluna plena ha sigut guardonada amb el Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2013, dins del certamen Ciutat d’Alzira.

És un orgull per a tota la comunitat educativa del Col.legi Parroquial D. José Lluch poder escriure aquestes paraules de felicitació a Vicent que descobrí fa uns pocs anys la seua gràcia literària i avui en dia té un lloc reconegut dins del panorama literari de la nostra llengua.

Esperant la lluna plena recrea els mesos previs a la conquesta de València per part de Jaume I des de la perspectiva musulmana. Jaume, un jove mestís, fill de mora i de cristià, es posa a treballar com a criat d’una família acomodada. Gràcies als seus coneixements sobre remeis, ajuda el fill de la família, greument ferit després d’un accident, i fa que recupere la salut. En paral·lel amb l’amistat que naix entre aquests dos joves, Jaume s’enamora de Farah, familiar del seu nou amic, qui solament es pot casar amb algú de la seua classe. Només l’arribada dels conqueridors canviarà les coses fins a un extrem insospitat.

Esperant la lluna plena és una bella novel·la històrica amb una successió de fets que manté l’emoció fins a l’última línia. Una novel.la que com ha destacat el jurat està molt ben documentada i ambientada;  i com destaquem els que hem tingut la sort de llegir l’esborrany, una història bonica i tendra amb una simbología que t’enganxa des del primer moment. Una novel.la encisadora que despertarà en el lector, tant adult com adolescent, una barreja de sentiments i emocions que t’embruixaran i et conduiran fins la fi de la trama.

Vicent comencà la seua “tardana vocació literària” amb relats curts que van ser premiats en diferents certàmens:

  • Primers divendres de mes (3r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València, 2004)
  • L’MP3 (1r premi al Certamen Literari del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats de València, 2008)
  • Doctor Oníric Causa (1r premi al IX Certamen Literari Escrits a la tardor – Vila de L’Eliana, 2010)
  • El nostre banc a la vella estació del Pont de Fusta (Accèssit al I Certamen València Parc Central, 2011).

“El bot a la narrativa juvenil”, com comenta l’escriptor en el seu blog,  el va fer amb la novel·la El diari del pare, publicada per l’editorial Tabarca llibres en  2010. Amb la novel·la, Un pont sense baranes, va quedar finalista al 12é Certamen Literari Ciutat de Torrent, 2011.

Esperant la lluna plena, la tercera novel.la de Vicent i la gran premiada en el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil 2013 farà que els lectors coneguen la València musulmana, l’amor pur i sincer de dos adolescents de cultures diferents, l’amistat i la solidaritat sense límits, i com a marc la lluna que guia la novel.la i que, com hem dit, encisa i atrau el lector.

El proper divendres 8 de novembre, en la ciutat d’Alzira, es farà l’acte de lliurament dels Premis Ciutat d’Alzira on Vicent recollirà oficialment el guardó.

Vicent, enhorabona!!!  Segueix animant els teus alumnes a escriure i parlar en valencià. Ets la prova més viva que és possible fer-ho i fer-ho mot bé.

 

Posted in Sin categoría.