Visita al centre de cosmofísica de Titaguas 5º de Primaria

El 7 d’octubre els xiquets de 5é de Primària anàrem al Centre de Cosmofísica que hi ha a Titaguas. El primer que vam fer va ser conèixer als monitors que ens van explicar el que anàvem a fer. Després ens van deixar 10 minuts per a esmorzar en el jardí que hi ha davant de l’edifici.

Després formem quatre grups, un per activitat, cada activitat tenia un monitor diferent. El primer que va fer el meu grup va ser veure en el Planetari la projecció sobre el Sistema Solar: les estacions, el dia i la nit, els planetes, ….

A continuació eixirem, i mentre que esperàvem que els altres grups acabaren, jugàrem a llançar un coet impulsant-ho amb aire comprimit. En arribar els altres companys canviem d’activitat, Nosaltres vam fer un rellotge solar i ens van explicar moltes coses sobre les estreles i les galàxies, ….

La següent activitat que vam fer va ser observar amb telescopis el Sol des de la terrassa de l’edifici. Vam poder veure com canviava el seu aspecte a causa de la calor, les seues ”taques” i també comprovarem que la Terra es mou. També entrem a un xicotet observatori que tenia una cúpula que s’obria i girava per a veure el cel des de diferents posicions.

L’última activitat que vam fer fou la confecció d’una manualitat del Sistema Solar. Retallem els planetes i ho peguem en el lloc que tocava en una cartolina negra.

I a les dos i mitja, que ràpid va passar el temps!, ens vam anar en un parc a menjar i jugar fins que va ser l’hora de tornar al col·legi.

Aquesta visita ens a ajudat a comprendre el tema que estem donant de Naturals, que es justament L’Univers.

                                                                                                  TEXT:  ÁNGELA PASTOR

                                                                                               FOTOS:  MERITXELL RUÍZ

PTDC0040

Posted in Eixides I Excursions, Els Alumnes Escriuen, L'Escola Al Dia, Notícies and tagged , , .