Visita dels alumnes de 5è de Primària a l’observatori del canvi climàtic de València

Visita dels alumnes de 5è de Primària a l’observatori del canvi climàtic de València

5 de juny: dia Mundial del Medi Ambient
Amb aquest motiu, els alumnes de 5º de Ed Primària visitem l’observatori del canvi climàtic de València.
Va ser una visita molt interessant ja que vam poder fer 4 activitats diferents, totes elles relacionades amb el medi ambient. Vam fer un taller de reutilització de materials que va consistir a conscienciar-nos sobre la necessitat de donar-li un nou ús als materials ja utilitzats. Acabarem el taller elaborant una sargantana amb retallades de cartó usat. Cal dir que alguns companys van demostrar molta creativitat en fer les seues sargantanes.
En un altre dels tallers ens van donar informació sobre els éssers vius que habiten en el mar i que estan en perill per la contaminació. Després vam fer una medusa utilitzant paper i plats de plàstic.
També vam fer un taller de Nendo Dango. Nendo Dango significa “bola d’argila” en japonès, i es tracta d’una tècnica de cultiu desenvolupada pel japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació. El sistema consisteix a fer unes boles d’argila barrejades amb llavors i algun tipus de substrat vegetal, com el mantillo, i repel·lent natural, com el pebre. Es deixen assecar al sol durant un temps i ja estan llestes per a ser utilitzades o conservar-les unes setmanes fins que les usem. Ja veurem que creix de les boles d’argila que preparem!

 

L’’últim taller va ser el més interessant: un biòleg ens va explicar moltes coses sobre el mar, sobre com era la vida dels pescadors de la Malvarrosa i sobre com estem maltractant els oceans.

 

Ens va cridar molt l’atenció quan ens va explicar que fa uns anys es va prohibir la pesca tradicional que es practicava ací, la que es feia amb petites barques que dormien sobre l’arena i amb arts de pesca poc agressives i respectant a les femelles per a garantir l’existència de les espècies; i alhora es va autoritzar la pesca amb grans vaixells de pesca d’arrossegament. Aquest sistema de pesca arreplega tot el que arrosseguen els seus grans rasclets sense distingir entre espècies, grandàries dels peixos o si són femelles o si estan en època de cria. Amb el fàcil que és pescar solament el que ens fa falta!
Vam tornar al col·legi convençuts que hem de canviar la forma de tractar al nostre planeta perquè si no anem a acabar amb els recursos naturals, i llavors ja veurem com serà la nostra vida. El primer que hem de fer tots és aplicar la regla de les tres erres: REDUIR, REUTILITZAR I RECICLAR.

IMG-20150609-WA0007

 

Posted in Eixides I Excursions, L'Escola Al Dia, Notícies and tagged , , , , .