Maig: un mes replet de reconeixements per a alguns del nostre alumnes

El mes de maig ha estat un mes replet de reconeixements per a alguns del nostre alumnes que han vist reconegut el seu talent i la seua creativitat en diversos concursos.

Divendres, 15 de maig, va tenir lloc en la seu del Consell Valencià de Cultura, el lliurament de premis del IX Concurs Literari i de Dibuix sobre la Cultura Científica. Un concurs organitzat per aquesta prestigiosa institució valenciana que es troba presidida pel professor Don Santiago Grisolía.

La ciència és un pilar bàsic de la cultura, per açò, anualment es convoquen aquests dos concursos amb l’objectiu de sensibilitzar els joves, despertar la seua vocació científica i fomentar la capacitat creativa, de manera que siguen els propis estudiants els encarregats de cridar l’atenció sobre la necessitat de promoure la cultura científica i promocionar els avanços de la ciència i la tecnologia. En aquesta línia, durant l’acte, Grisolía va destacar que els organismes públics i de govern han de prestar un major suport i una major atenció tant a la recerca científica com a l’educació, ja que d’aquesta manera aconseguirem avanços que ens faran millorar com a societat. A més, durant la seua intervenció va felicitar els joves premiats pels seus assoliments i el seu bon treball, i els va animar a continuar interessant-se per la ciència i la cultura.

Premiats:

– Modalitat de dibuix:

– 2 n d’ESO: Gloria Pons Martínez, per «Anatomia artistica».

 – Modalitat literària:

– 2 n d’ESO: Amparo de Martín Anastasio per ”L’inventor de somnis”.

– Accèsit en 3r d’ESO: Marta Lacueva Blasco i Ángela Roig Ros, per ”Somni d’una jove científica”.

 Consell1 Consell2 Consell3Gloria PonsJa podeu llegir els dos relats: L’inventor dels somnis i Somni d’una jove cientifíca.

A més a més, també cal destacar que el nostre centre va ser reconegut com el col·legi més premiat de tots els que han participat en la modalitat literària en el nivell d’ESO.

D’altra banda, el dilluns 18 de maig, les alumnes de 3r d’ESO ‘C’ Marta Illescas, Mónica González i Blanca Yago van veure reconegut el seu treball ‘Una joia africana’ en el lliurament de premis del I certamen de Premis de Creació Literària de la Biblioteca Valenciana, que va tenir lloc en el monestir de San Miquel dels Reis.

Acompanyades pel director del nostre centre, José Vicente Ferrer i pel professor de l’assignatura de Valencià, Vicent Sanhermelando, van rebre de mans de Santiago Posteguillo la distinció que acreditava la seua obra com a finalista entre totes les presentades.

A més de l’escriptor esmentat, que figurava en la modalitat de narrativa, completaven el jurat Jaime Siles (poesia) i Paco Roca (còmic).

Biblioteca2BibliotecaJa podeu llegir el realt: LA JOIA AFRICANA

L’enhorabona a totes les alumnes premiades.

Metodologia utilitzada en l’assignatura de valencià:

En l’assignatura de valencià de 3r d’ESO, els alumnes treballen l’expressió escrita en grups, mitjançant uns tallers de distintes modalitats (narrativa, periodisme, guió teatral i poesia).

Des de fa uns anys, alguns grups del taller de narrativa veuen gratificat el seu treball amb el reconeixement extern, com és el fet d’obtindre guardons als certamens literaris en què participen.

Posted in Sin categoría.